آیفون 13 پرو ظرفیت 1 ترابایت

تومان50,000,000تومان101,250,000

آیفون 13 پرو در کنار برادران خود در نسل جدید آیفون، با در بر داشتن بهترین و قدرتمندترین تراشه موجود در دنیای اسمارت‌فون‌ها، از جمله بهترین گوشی‌های موبایل در سال 2021 محسوب می‌شوند. این محصول در زمان رونمایی، نظر مساعد طیف گسترده‌ای از مخاطبان را به خود جلب کرد تا جایگاه اپل را در دنیای اسمارت‌فون‌ها، بیش‌ازپیش تثبیت کند. گوشی اپل آیفون 13 پرو ظرفیت 1 ترابایت درشت‌اندام اپل که در طراحی ظاهری شباهت زیادی به نسل آیفون 12 دارد، از یک طراحی جذاب، حرفه‌ای و منحصربه‌فرد بهره می‌برد. علاوه بر طراحی ظاهری، مشخصه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن نیز این تعاریف را تائید می‌کنند؛ بنابراین پرداختن به امکانات و ویژگی‌های این گوشی محبوب خالی از لطف نخواهد بود.

شناسه محصول: AP-2395 دسته: ,

توضیحات

آیفون 13 پرو در کنار برادران خود در نسل جدید آیفون، با در بر داشتن بهترین و قدرتمندترین تراشه موجود در دنیای اسمارت‌فون‌ها، از جمله بهترین گوشی‌های موبایل در سال 2021 محسوب می‌شوند. این محصول در زمان رونمایی، نظر مساعد طیف گسترده‌ای از مخاطبان را به خود جلب کرد تا جایگاه اپل را در دنیای اسمارت‌فون‌ها، بیش‌ازپیش تثبیت کند. این دستگاه درشت‌اندام اپل که در طراحی ظاهری شباهت زیادی به نسل آیفون 12 دارد، از یک طراحی جذاب، حرفه‌ای و منحصربه‌فرد بهره می‌برد. علاوه بر طراحی ظاهری، مشخصه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن نیز این تعاریف را تائید می‌کنند؛ بنابراین قبل از خرید آیفون 13 پرو 1 ترابایت پرداختن به امکانات و ویژگی‌های این گوشی محبوب خالی از لطف نخواهد بود.

معرفی، بررسی و خرید آیفون 13 پرو اپل

شاید برای صاحبان گوشی آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس، در نگاه اول نکته جالب و متمایزی در این اسمارت‌فون به چشم نخورد؛ اما با کمی استفاده و بررسی، بهبودها و امکانات ویژه این دستگاه بیننده را به خود جذب کند. این محصول اگرچه قیمت بالایی دارد؛ اما طراحی ظاهری، متریال‌های به کار گرفته شده در ساخت آن، امکانات نرم‌افزاری و به ویژه مشخصه‌های سخت‌افزاری، قیمت بالای آن را کاملاً توجیه می‌کند. این محصول برای آن دسته از افرادی ایجاد شده که برای جزئیات اهمیت بالایی قائل هستند. فارغ از نمای ظاهری، در این دستگاه شاهد تغییرات زیادی در مقایسه آیفون 12 پرو هستیم که در ادامه بررسی می‌کنیم.

مروری بر مشخصات فنی

در تاریخ 14 سپتامبر 2021 (23 شهریور 1400)، گوشی آیفون 13 پرو در کنار سایر محصولات این خانواده رونمایی شد. در فاصله اندکی از زمان رونمایی، اپل این محصولات را به بازار عرضه کرد و کمترین درنگ را جایز ندانست. خانواده سری آیفون سیزده و به طور خاص، گوشی iPhone 13 Pro، به سیستم‌عامل بسیار کاربردی و محبوب iOS 15 مجهز شده‌اند تا هر چه بیشتر، مخاطبان و به ویژه دوستداران دنیای آی‌اواس را به این محصول جذب کند.

در بخش نمایشگر این محصول شاهد نمایشگر اولد (OLED) تحت نام Super Retina XDR هستیم. ویژگی‌های این نمایشگر جذاب و تماشایی شامل رزولوشن 1284 در 2778 پیکسل با تراکم پیکسلی در حدود 457 پیکسل در هر اینچ، نسبت تصویر 19.5:9 و طیف رنگ گسترده و قابلیت True-tone است که دست در دست هم داده تا بهترین و باکیفیت‌ترین تصاویر و رنگ‌ها را در نمایشگر این دستگاه شاهد باشیم.

گوشی موبایل iPhone 13 Pro دارای ابعاد 146.7×71.5×7.7 میلی‌متر بوده و 204 گرم وزن دارد. این محصول علاوه بر مشخصات و امکانات خاصی که دقیقاً مشابه آیفون 13 پرو مکس است، ابعاد جمع‌وجورتر و مناسب‌تری دارد؛ به راحتی در دست یا جیب جای می‌گیرد؛ و برای طرفداران اسمارت‌فون‌های جمع‌وجور آخرین مدل می‌تواند بهترین گزینه باشد. در ساخت بدنه این محصول، فریم درخشان و براق استیل ضد زنگ به کار گرفته شده تا زیبایی هر چه بیشتری را به این پرچم‌دار اپل ببخشد. پنل جلویی و پشتی دستگاه از شیشه مات همراه با محافظ سرامیکی استفاده شده تا علاوه بر زیبایی هر چه بیشتر، امکان خط و خش و جذب لکه و اثرانگشت را به حداقل میزان ممکن برساند. البته پوشش اولفوبیک نیز میران بازتاب نور را کاهش می‌دهد تا استفاده از این محصول را بیش‌ازپیش منحصربه‌فرد کند. گوشی آیفون 13 Pro در رنگ‌های جذاب و خیره‌کننده خاکستری، طلایی، نقره‌ای و آبی تولید شده تا به زیبایی در چشم بینندگان بدرخشد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این دستگاه که در نسخه‌های پیشین اپل نیز شاهد بودیم، بهره‌مندی از گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار است؛ بر اساس گواهی IP6، این اسمارت‌فون قادر خواهد بود تا به مدت 30 دقیقه فشار آب عمق 6 متری را تحمل کند.

کلیدهای قرار گرفته بر روی فریم فلزی درخشان این گوشی کاملاً در محل‌های مناسبی تعبیه شده‌اند. بر روی این فریم درگاه لایتنینگ، دریچه‌های ورودی و خروجی صدا، کلید‌های کم و زیاد کردن صدا، کلید روشن و خاموش کردن گوشی و یک خشاب تک سیم‌کارته یا دو سیم‌کارته قرار گرفته‌اند.

اپل علاوه بر طراحی جذاب و منحصربه‌فردی که در سری آیفون 13 به کار گرفته، در بخش سخت‌افزاری نیز سنگ تمام گذاشته است. مشخصه‌های سخت‌افزاری شامل تراشه 5 نانومتری اپل A15 Bionic به همراه GPU پنج هسته‌ای اپل، CPU 6 هسته‌ای بسیار قدرتمند، حافظه داخلی 128 گیگابایت، 256 گیگابایت، 512 گیگابایت، یک ترابایت با 6 گیگابایت رم از نوع NVMe در این دستگاه، آن را به یک گوشی هوشمند کاملاً حرفه‌ای و قدرتمند بدل کرده است. تراشه A15 Bionic که در این محصول قرار گرفته، با اختلاف توانسته قدرتمندترین تراشه‌های موبایل موجود در جهان را شکست داده و عنوان توانمندترین و بهترین پردازنده موجود در جهان را به خود اختصاص بدهد. چیپست A15 بایونیک نخستین تراشه 5 نانومتری در جهان است که برای نخستین بار توسط شرکت اپل طراحی و تولید شده است.

در بخش دوربین نیز عملکرد اپل فوق‌العاده بوده و این دستگاه را به عنوان یک دوربین حرفه‌ای و باکیفیت بسیار جذاب کرده است. در ماژول دوربین که در بالای سمت چپ پنل پشتی قرار گرفته، سه لنز قرار گرفته‌اند. یک لنز واید 12 مگاپیکسلی 26 میلی‌متری با سایز پیکسل 1.9 میکرومتر و دریچه دیافراگم f/1.5 که به فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز و لرزش‌گیر اپتیکال سنسور شیفت مجهز شده است. یک لنز 12 مگاپیکسی 77 میلی‌متری تله‌فوتو با دریچه دیافراگم f/2.8 که امکان فوکوس خودکار با تشخیص فاز و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر با قابلیت زوم اپتیکال سه برابری را برای مجموعه دوربین فراهم می‌کند؛ و در آخر، یک لنز اولتراواید 12 مگاپیکسلی 13 میلی‌متری با ضریب دریچه دیافراگم f/1.8 که از قابلیت‌های پوشش زوایای 120 درجه‌ای و فوکوس خودکار بهره می‌برد. از دیگر مشخصه‌ها و امکانات این دوربین می‌توان به اسکنر TOF 3D LiDAR به عنوان سنسور تشخیص عمق تصویر و فلاش دوگانه LED با مشخصه dual-tone اشاره کرد. این دوربین قادر به تهیه فیلم‌هایی با کیفیت 4K با نرخ 24/30/60 فریم بر ثانیه و کیفیت 1080p با نرخ 30/60/120/240 فریم بر ثانیه و همچنین ضبط صدای استریو با دوربین اصلی است.

در بخش دوربین سلفی نیز یک لنز 12 مگاپیکسلی واید 23 میلی‌متری با سایز سنسور 1/3.6 اینچ و دریچه دیافراگم f/2.2 و مجهز به حسگر بیومتریک تشخیص عمق و لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی به کار گرفته شده است. این لنز می‌تواند ویدیوهایی با کیفیت 4K با نرخ 24، 25، 30 و 60 فریم بر ثانیه و 1080p با نرخ 30، 60، 120 فریم بر ثانیه ضبط کند.

گوشی موبایل iPhone 13 Pro اپل دارای یک باتری قدرتمند لیتیوم‌یونی با ظرفیت 4352 میلی‌آمپر ساعت، معادل 16.75 وات ساعت، بوده که از قابلیت شارژ سریع 20 وات بهره می‌برد. این فناوری قادر است شارژ باتری را از صفر درصد تا 50 درصد در مدت زمان 30 دقیقه تأمین کند. باتری به کار گرفته شده در این گوشی هوشمند از فناوری‌های USB Power Delivery 2.0، شارژ سریع بی‌سیم 7.5 وات Qi و شارژ بی‌سیم 15 وات در صورت استفاده از فناوری MagSafe نیز پشتیبانی می‌کند.

اسپیکر یکی دیگر از نقاط قوت محصولات خانواده آیفون 13 محسوب می‌شوند. این اسمارت‌فون اپل از اسپیکرهای استریو توانمند و ایده‌آلی بهره می‌برد. علاوه بر این، درست به مثابه آن چه در محصولات چند نسل اخیر اپل شاهد بودیم، درگاه جک 3.5 میلی‌متری هدفون در این مدل نیز حذف شده است.

این محصول با کدهای مختلفی در بازار موجود است که نسخه‌های مختلف آن را مشخص می‌کنند. در واقع، نسخه‌های مختلف این محصول باکدهای A2643 برای نسخه جهانی، کد A2484 برای نسخه آمریکا، A2641 برای نسخه کانادا و ژاپن، کد A2644 برای نسخه چین و هنگ‌کنگ و کد A2645 برای نسخه روسیه نمایش داده می‌شوند.

در ادامه، بخش‌ها مختلف و نقاط قوت و ضعف این محصول با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

طراحی مشابه نسل قبل

پس از عرضه محصولات خانواده آیفون 12، زمانی که صحبت از محصولات نسل 13 آیفون به میان آمد، انتظار همگان بر این بود که اپل الگوی جدیدی را در طراحی محصولات خود به پیش بگیرد؛ اما نه تنها این اتفاق صورت نگرفت؛ بلکه در زمان رونمایی از این خانواده، با گوشی‌های هوشمندی رو به رو شدیم که در ظاهر هیچ تفاوت خاصی با گوشی‌های نسل قبل آیفون نداشتند؛ به عبارت دیگر، اپل همان طراحی نسل قبل را در این خانواده نیز به کار گرفته است.

اما پس از آن که این محصولات را در دست گرفتیم، با بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم که اپل علاوه بر تغییرات ظاهری که برای بهبود کاستی‌ها و کاهش نقص‌های محصولات آیفون 12 در گوشی‌های سری آیفون 13 اعمال کرده است؛ اما تمرکز خاص و ویژه خود را بر روی ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این محصولات معطوف کرده تا بتواند عنوان بهترین‌های بازار را با اختلاف از آن خود کند. تا جایی که شاید بتوان طراحی ظاهری تکراری آن را توجیه‌پذیر قلمداد کرد.

اگر بخواهیم نگاه کوتاهی به تاریخچه طراحی‌های اخیر اپل در اسمارت‌فون‌های آیفون داشته باشیم، باید به خانواده محصولات با فریم محدب و گرد اشاره کنیم. تا پیش از محصولات سری 12، چندین نسل از محصولات آیفون طراحی با فریم محدب و گرد را تجربه کردند که طراحی موفقی محسوب می‌شد و طرفداران زیادی هم از آن استقبال کردند. در این میان، محصولات سری 11 آیفون آخرین اسمارت‌فون‌هایی بودند که از این الگو در طراحی خود بهره بردند.

اپل در پی روند موفقی که در طراحی ظاهری محصولات آیفون داشت، به‌یک‌باره تصمیم پر ریسکی گرفت. این شرکت تصمیم گرفت در نسخه جدید اسمارت‌فون‌های خود که آن‌ها را تحت عنوان خانواده سری 12 آیفون عرضه کرد، طرح سنتی آیفون‌های قدیمی را زنده کرده و با اپل دوستان و طرفداران پر و پا قرص آیفون تجدید خاطره کرده باشد؛ بنابراین در طراحی این دستگاه‌ها، فریم‌های تخت استیل درخشان و براقی را به کار گرفت که شباهت بسیار زیادی به محصولات قدیمی آیفون داشتند.

با این حال، ریسک بزرگ اپل به لطف طرفداران همیشگی آیفون‌ها، به فرصت بزرگی تبدیل شد تا گوشی‌های هوشمند آیفون 12 به یکی از پرطرفدارترین و پربحث‌ترین محصولات بازار تبدیل شوند. به این ترتیب، خانواده iphone 12 با وجود تکیه بر طراحی قدیمی و تکراری گوشی‌های آیفون، با استقبال و محبوبیت زیادی رو به رو شد.

بنابراین، اگرچه انتظارها بر این بود که سری 13 آیفون با تغییرات زیادی عرضه شود؛ اما منطقی به نظر می‌رسد که اپل همان روند موفقی که در طراحی و تولید نسل پیش شروع کرد، در این سری نیز ادامه بدهد. تا جایی که متوجه شدیم، چهره و ظاهر این دستگاه شباهت بسیار زیاد و نزدیکی با نسخه قبلی دارد و شرکت محبوب اپل تنها به اعمال بهبود‌ها و کاهش ایرادات وارد بر طراحی ظاهری نسل پیش بسنده کرده است.

اکنون می‌خواهیم به بررسی طراحی ظاهری این محصول بپردازیم. در وهله اول، زمانی که این گوشی را در دست می‌گیرید، همچون سایر محصولات این برند خوش‌نام، حس لوکس بودن و کیفیت بالای آن را به وضوح دریافت می‌کنید. محصولات خانواده iPhone 13 همانند سایر آیفون‌ها کیفیت ساخت بسیار بالایی داشته و در میان سایر محصولات دنیای اسمارت‌فون‌ها کاملاً خاص، مطرح و شناخته شده هستند. این گوشی‌های هوشمند لوکس، حس باکیفیت بودن و خاص بودن را به مخاطب خود القا می‌کنند.

این دستگاه که به عنوان یکی از پرچم‌دار محصولات سری آیفون 13 شناخته می‌شود، دارای وزن 204 گرمی بوده و در مقایسه با آیفون 12 پرو 189 گرمی، چیزی در حدود 15 گرم افزایش وزن را تجربه می‌کند. به نظر می‌رسد که این اتفاق، به دلیل بهره‌مندی از باتری قدرتمندتر در سخت‌افزار دستگاه رخ داده است که این امر را توجیه‌پذیر می‌کند. گوشی iPhone 13 Pro در ابعاد 146.7×71.5×7.7 میلی‌متر تولید شده که در حدود 0.3 میلی‌متر قطر بیشتری از همتای خود در سری قبلی خانواده آیفون دارد. این خانواده در رنگ‌های خاکستری (Graphite)، طلایی (Gold)، نقره‌ای (Silver) و آبی کم‌رنگ (Sierra Blue‌) موجود هستند.

در نمای جلویی این دستگاه نمایشگر 6.1 اینچی با نسبت تصویر کشیده‌ی 19.5:9 دیده می‌شود که در بالای آن بریدگی ناچ قرار گرفته است. مهم‌ترین تفاوت نمایشگر این دستگاه با نسل‌های گذشته، مربوط به ابعاد بریدگی نمایشگر است؛ در واقع ابعاد ناچ تعبیه شده در بالای این صفحه‌نمایش نسبت به محصولات iphone 12 کوچک‌تر شده است. اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر ناچ دو محصول را مقایسه کنیم، ناچ نسخه جدید در مقایسه با نسل پیشین عرض کمتر و در عوض، ارتفاع بیشتری دارد. این رویکرد برای نخستین‌بار از زمان معرفی آیفون 10 اتفاق افتاده است. در این راستا، مهندسان اپل برای تغییرات ابعاد و کاهش عرض این ناچ، تلاش کرده‌اند تا اسپیکر مکالمه را در حد امکان به لبه پنل جلویی نزدیک کنند. به این ترتیب اسپیکر خارج از محل ناچ قرار گرفته و در حاشیه نمایشگر جای گرفته است. با انتقال‌دادن دریچه‌ی اسپیکر مکالمه به شکافی میان محافظ نمایشگر و فریم دستگاه، ابعاد بریدگی ناچ تا 20 درصد کاهش اندازه را تجربه می‌کند.

نکته‌ای که قابل چشم‌پوشی نیست، این است که اپل از فضای آزاد شده در کاهش فضای ناچ، برای نمایش اطلاعات بیشتر استفاده نکرده است. برای مثال، می‌توانست از این فضا برای نمایش اطلاعات موردنیاز کاربر نظیر میزان شارژ دستگاه و اطلاعاتی از این قبیل استفاده کند که نکرده است! البته، همان‌طور که گفتیم، ارتفاع ناچ بیشتر شده و کمتر از یک میلی‌متر به داخل صفحه‌نمایش نفوذ داشته است که در چندان مشخص نیست؛ اما در برخی حالات ممکن است در تصاویر نمایشی بر روی نمایشگر این امر مشخص باشد.

اپل در ساخت پنل پشتی دستگاه، از شیشه مجهز به محافظ سرامیکی بهره گرفته که لوگوی سیب گاززده اپل نیز بر روی میانه آن حکاکی شده است. یکی از نکات مثبت عملکرد اپل در چند سری از محصولات آیفون اخیرخود، استفاده از شیشه کاملاً مات محسوب می‌شود. در واقع با استفاده از شیشه مات علاوه بر اینکه طراحی ظاهری بدنه بیش‌ازپیش جلوه‌ای جذاب و خاص پیدا می‌کند. بلکه به لطف همین این بدنه شیشه‌ای مات، آثار خط و خش، لکه و چربی بر روی بدنه باقی نمی‌ماند که این یک امتیاز ویژه محسوب می‌شود. چرا که محصولاتی که بدنه‌ای براق دارند، معمولاً خط و خش، لکه و اثر انگشت را با درصد بسیار بالایی به خود جذب می‌کنند و این می‌تواند در جذابیت و زیبایی دستگاه کاملاً آثار منفی از خود به جای بگذارد.

در پنل پشتی ماژول دوربین دیده می‌شود که سه لنز بزرگ را در خود جای داده است. ظاهر و نمای برآمدگی این دوربین با نسخه پیشین تفاوت چندانی ندارد و می‌توان آن را بسیار شبیه به سری آیفون 12 قلمداد کرد؛ اما با توجه به ارتقای دوربین‌های پشتی و البته به دلیل استفاده از حسگرهای بزرگ‌تر، این برآمدگی قطر و بیرون‌زدگی بیشتری دارد که کاملاً محسوس و قابل تشخیص است. با توجه به این تغییری که در چهره پنل دوربین صورت گرفته، نه تنها قاب‌های محافظ آیفون 12 پرو برای این گوشی قابل استفاده نخواهد بود؛ بلکه استفاده از آن بر روی میز و قرار دادن بر روی سطح نیز مانند گذشته مشکل بوده و به سادگی میسر نخواهد بود.

یکی دیگر از شباهت‌های بسیار زیاد این خانواده با محصولات سری 12 آیفون، فریم فولادی تخت و براق آن‌هاست که طراحی آن‌ها از محصولات اولیه آیفون الهام گرفته شده است. همان‌طور که تاکنون مطرح شده، این فریم تخت که پنل‌های جلویی و پشتی دستگاه را به یکدیگر متصل می‌کند، از جنس استیل ضدزنگ براق و درخشانی تهیه شده است که درست چهره محصولات آیفون 12 را به این محصول بخشیده است. بنا بر ادعای اپل، این فریم در مقایسه با نسخه‌های نسل پیش دستخوش بهبود‌ها و تغییرات مثبتی شده و از مقاومت بیشتری برخوردار است. شایان ذکر است که نسخه قبلی آیفون نیز از فریم مقاوم و باکیفیتی ساخته شده بود؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که فریم استفاده شده در بدنه iPhone 13 Pro نیز مقاومت بسیار بسیار بالایی خواهد داشت.

آنچه حائز اهمیت است، این است که متأسفانه لبه‌های فولادی براق و درخشان این محصولات که از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند، به شدت جاذب لکه و اثر انگشت هستند و این بر کسی پوشیده نیست. این امر شما را مستلزم می‌کند که یا همیشه دستگاه خود را درون قاب گذاشته و از آن همراه با قاب محافظ استفاده کنید و یا همیشه یک دستمال میکروفایبر برای پاک کردن لکه‌ها و اثر انگشت‌های به جا مانده با خود به همراه داشته باشید.

از جمله نکات مثبت در ساخت بدنه این محصولات، یکپارچگی کامل فریم فولادی و بدنه شیشه‌ای است. این قطعات به صورت کاملاً بک دستی به یکدیگر متصل شده‌اند تا جایی که مرز میان آن‌ها به سختی قابل تشخیص خواهد بود. در پنل جلویی دستگاه نیز خبری از نوار پلاستیکی بین فریم فلزی درخشان و نمایشگر نیست و پنل نمایشگر به صورت مستقیم و یکپارچه، به فریم متصل شده است. ساخت بدنه کاملاً حرفه‌ای و بی‌نقص به نظر می‌رسد و این امر از برند پرآوازه و پرطرفداری همچون اپل دور از انتظار نیست.

مدل قرارگیری کلیدهای سخت‌افزاری بر روی فریم فولادی نیز کاملاً مناسب بوده و بازخورد مثبتی از کاربران آن دریافت کرده است. این کلیدها کاملاً کاربردی طراحی شده‌اند و دسترسی به آن‌ها چالش‌برانگیز نیست.

در لبه درخشان سمت چپ دستگاه، کلید بی صدا کردن معروف اپل و کلید کم و زیاد کردن صدا و کمی پایین‌تر از آن‌ها، خشاب قرارگیری سیم‌کارت در محل‌های مناسبی قرار گرفته‌اند. لبه سمت راست نیز کلید روشن و خاموش کردن را در خود جای داده است. در لبه پایینی این دستگاه پورت اختصاصی لایتنینگ مبتنی بر USB 2.0 دیده می‌شود.

آن چه انتقادهایی را به سمت این گوشی هوشمند اپل روانه کرده، عدم بهره‌مندی از درگاه بسیار کاربردی USB-C است. متأسفانه باید گفت که همچنان خبری از پورت جدید USB-C در محصولات آیفون نیست.

در کنار پورت لایتنینگ نیز دریچه‌های اسپیکر دیده می‌شوند. خطوط آنتن نیز در لبه‌ی بالایی فریم جای گرفت‌اند. همچنین بلندگوی دوم این دستگاه بر روی لبه صفحه‌نمایش و لبه بالای فریم تعبیه شده است.

عملکرد اپل در طراحی نسل جدید محصولات آیفون، به ترکیبی رویایی دست پیدا کرده و توانسته ارتباط بسیار بهتر و عمیق‌تری را با طرفداران دنیای گوشی‌های هوشمند و به ویژه دوستداران سیستم‌عامل آی‌اواس ایجاد کند. به همین دلیل است که بعید به نظر می‌رسد اپل بخواهد به همین زودی از طراحی سنتی محصولات آیفون دست کشیده طرح جدیدی برای محصولات خود جایگزین کند. به ویژه که این الگو اکنون به عنوان یک مسئله خاطره‌انگیز و اصطلاحاً نوستالژی، در میان اپل دوستان مطرح می‌شود.

یکی دیگر از نکات قابل‌توجه در این گوشی هوشمند، ابعاد جمع‌وجور و بدنه خوش‌دست، در کنار کاربری حرفه‌ای آن است. بسیاری از افراد علاقه‌مند به در اختیار داشتن گوشی‌های هوشمندی هستند که به راحتی در دست جای گرفته و به عبارتی، خوش‌دست باشند. در محصولات خانواده آیفون 12، کمپانی اپل نسخه آیفون 12 پرو مکس را به امکانات ویژه‌تر و خاص‌تری نسبت به آیفون 12 پرو که ابعاد جمع‌وجورتری هم داشت، مجهز کرده بود؛ بنابراین بسیاری از خریداران مجبور بودند برای بهره‌مندی از آخرین و ویژه‌ترین امکانات آیفون، قید آیفون 12 پرو که گوشی خوش‌دست‌تری بود را زده و اقدام به خرید نسخه پرو مکس این خانواده کنند. خوشبختانه اپل در ساخت محصولات سری 13 آیفون اقدام به رفع این مشکل کرده و نسخه پرو و پرو مکس این خانواده را به امکانات و قابلیت‌های مشابهی تجهیز کرده تا بتواند سلایق متفاوت طیف گسترده‌تری از مخاطبان را پوشش بدهد. به این ترتیب، آیفون 13 پرو را می‌توان همان آیفون 13 پرو مکس با ابعاد جمع‌وجورتر دانست. با این کار، طرفداران و علاقه‌مندان به بهره‌مندی از آخرین امکانات و ویژگی‌های محصولات آیفون خوش‌دست اپل اقدام به خرید آیفون 13 پرو کرده و علاقه‌مندان به اسمارت‌فون‌های بزرگ نیز به آیفون 13 پرو مکس روی بیاورند.

صفحه‌نمایش بسیار باکیفیت و اسپیکرهای توانمند

آیفون 13 دارای یک صفحه‌نمایش 6.1 اینچی است که تصاویری با دقت تصویر رزولوشن 2778 در 1284 پیکسل و تراکم پیکسلی 458 پیکسل در هر اینچ خلق می‌کند. این پنل اولد (OLED) که سوپر رتینا یا Super RetinaXDR نام گرفته، تصاویری حرفه‌ای با نصبت تصویر 19.5:9 به نمایش می‌گذارد. اپل مجموعه‌ای از بهترین‌ها را در این مجموعه گرد هم آورده تا عنوان برترین را از آن خود کرده و بهترین تجربه کاربری را برای کاربران خود به ارمغان بیاورد.

استفاده از عنوان XDR در نام‌گذاری این نمایشگر بیانگر پشتیبانی از محتوای HDR10 و Dolby Vision است. همچنین پوشش کامل فضای رنگی DCI P3 در مجموعه به بهبود هر چه بیشتر کیفیت تصاویر خلق شده کمک می‌کند. این صفحه‌نمایش فضای رنگی sRGB را با دقت رنگی بسیار بالا و دمای بسیار بسیار نزدیک به وضعیت متعادل، چیزی در حدود 6500 کلوین، پوشش می‌دهد. در گوشی آیفون کاربر قادر نخواهد بود به صورت دستی تنظیمات فضای رنگی نمایشگر را تغییر بدهد. تمامی این تنظیمات به صورت خودکار صورت می‌گیرند.

شاید بتوان به عنوان مهم‌ترین ویژگی نمایشگر این محصول اپل، بهره‌مندی از نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی را برشمرد که برای نخستین بار در گوشی‌های آیفون شاهد آن هستیم. اگرچه نره نوسازی 120 هرتزی برای محصولات اپل ویژگی غریبی نیست، اما بالاخره برای نخستین بار در گوشی‌های آیفون این ویژگی به کار گرفته شده است. در واقع 4 سال پیش، اولین گوشی هوشمند مجهز به نرخ به روزرسانی 120 هرتزی اندرویدی به بازار روانه شد، اپل نیز از نخستین آیپد پرو با نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی خود رونمایی کرد؛ بنابراین، پیش از خانواده آیفون 13 در آیپدهای اپل این فناوری به کار گرفته شده بود؛ اما به نظر می‌رسد که اپل به 4 سال زمان نیاز داشت تا این فناوری را در محصولات آیفون خود نیز به کار گرفته و نمایشگر گوشی‌های هوشمند خود را تکمیل کند.

شاید 4 سال زمان زیادی برای به کار گیری این ویژگی باشد، اما بالاخره اپل با به کار گیری آن، ورود قدرتمندی به دنیای اسمارت‌فون‌های دارای نرخ به روزرسانی 120 هرتزی داشت. آیفون 13 پرو در کنار آیفون 13 پرو مکس که هر دو کاملاً مشابه بوده و تنها در ابعاد و وزن بدنه متفاوت هستند، نخستین گوشی‌های هوشمند اپل مجهز به نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی هستند. این دو محصول در زمان عرضه به دلیل ارائه توانمندترین نمایشگر خوش درخشیدند. این نرخ تازه‌سازی می‌تواند به صورت داینامیک تغییر کرده و در کاهش مصرف باتری عملکرد بسیار ایده‌آلی از خود به نمایش بگذارد.

همان‌طور که گفتیم، گوشی جدید اپل علاوه بر این که قادر است بر اساس محتوای در حال نمایش نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش را تنظیم کند؛ می‌تواند نرخ به‌روزرسانی صفحه‌نمایش را بر اساس حرکت انگشتان کاربر در زمان اسکرول، سوایپ یا پینچ نیز تنظیم کند و آن را با سرعت حرکت انگشتان کاربر تطبیق بدهد. این قابلیت به صورت هوشمند و داینامیک در محدوده 10 هرتز تا 120 هرتز متغییر خواهد بود که در کاهش مصرف شارژ باتری، عملکرد مطلوبی داشته است. البته شما می‌توانید به منوی تنظیمات مراجعه کرده و این قابلیت را غیرفعال کنید تا نرخ به‌روزرسانی نمایشگر بر روی حالت 60 هرتزی تنظیم شود. برای این کار می‌توانید به منوی تنظیمات رفته و گزینه Accessibility و سپس گزینه Motion را انتخاب کنید و در نهایت گزینه Limit Frame Rate را لمس کنید.

آیفون 13 پرو در زمینه روشنایی نمایشگر نیز حرفه‌های جالبی برای گفتن دارد و می‌تواند تا 25 درصد روشنایی بیشتری داشته باشد. اگر روشنایی نمایشگر به صورت دستی تنظیم شود، حداکثر روشنایی 850 نیتی در دسترس خواهد بود؛ اما در حالت تنظیمات خودکار، حداکثر روشنایی به بیش از 1000 نیت افزایش پیدا خواهد کرد. روشنایی بیشینه پایدار 1000 نیتی و روشنایی بیشینه در هنگام پخش محتوای HDR 1200 نیتی برای این نمایشگر اعلام شده است. نتایج آزمایش‌ها و بررسی‌های صورت گرفته نشان دهنده این است که نمایشگر در زمینه روشنایی بسیار بهتر از اعداد و ارقام اعلامی عمل می‌کند و نتایج بسیار رضایت‌بخش‌تری دارد. بر اساس این نتایج، در نمایش محتوای HDR حداکثر روشنایی 1449 نیتی حاصل می‌شود. در نمایش محتوای SDR نیز حداکثر روشنایی 1065 نیت به دست می‌آید. صفحه‌نمایش این دستگاه در محیط‌های نوری شدید مانند زیر نور مستقیم آفتاب روشنایی و کیفیت خود را تا حد بسیار مطلوبی حفظ می‌کنند.

تجربه کاربری نمایشگر این دستگاه بسیار لذت‌بخش‌تر از قبل خواهد بود؛ چرا که این نمایشگر پیمایش میان صفحات را در حالت پایدارتری به انجام می‌رساند؛ به این ترتیب، خطوط متن در زمان جابه‌جایی واضح‌تر از قبل نمایش داده شده و البته، جابه‌جایی بین خطوط متن نیز بدون لرزش انجام می‌دهد.

در بخش اسپیکر، اول از همان بلندگوهای رایج و مرسوم خود در این خانواده بهره گرفته که از کیفیت بالای آن نمی‌توان غافل شد. همانند چیزی که در نسل پیشین آیفون مشاهده کردیم، در این مدل نیز از ترکیب دو اسپیکر استفاده شده که یکی در لبه پایین دستگاه جای گرفته و دیگر در نقش اسپیکر مکالمه و اسپیکر استریو، در لبه بالایی نمایشگر قرار داده شده است. این دو اسپیکر با کیفیت و قدرت مطلوبی به بازتولید صدا می‌پردازند و صدایی عاری از نویز، بسیار شفاف و واضح با حجم مناسبی تولید می‌کنند. اسپیکرهای این دستگاه مانند بسیاری از پرچم‌داران اندرویدی، در تست صدا رتبه بسیار خوب را کسب کرد.

 

دوربین حرفه‌ای و خاص برای ثبت لحظه‌ها

استراتژی و رویکرد جدیدی که اپل در طراحی دوربین گوشی‌های موبایل جدید خود به پیش گرفته، این محصولات را به یک گوشی خاص تبدیل کرده و در زمینه دوربین، عملکرد کاملاً متفاوت و ویژه‌ای را در مقایسه با نسل‌های پیشین ارائه می‌کند. به ویژه که در مدل‌های پرو و پرو مکس امکانات خاص‌تری را نیز شاهد هستیم. در واقع تا پیش از این و حتی در خانواده آیفون 12، مدل‌های پرو و پرو مکس مدل‌های خاص‌تری بودند که اپل متفاوت‌ترین و ویژه‌ترین امکانات خانواده را در این مدل‌ها پیاده‌سازی می‌کرد و اصطلاحاً سوگلی اپل محسوب می‌شدند؛ اما در سال جاری رویکرد متفاوتی را از اپل شاهد بودیم. این کمپانی استراتژی تکراری خود را در ساخت محصولات نسل جدید آیفون تغییر داده و تمامی نسخه‌های پرو خانواده آیفون 13 شامل iPhone 13 Pro و iPhone 13 Pro max را به بهترین آورده‌ی خود در زمینه دوربین مجهز کرده است؛ بنابراین، دو نسخه پرو و پرو مکس کاملاً یکسان بوده و همان‌طور که گفتیم، تنها در ابعاد و وزن گوشی متفاوت هستند. به همین دلیل این دو مدل در کنار یکدیگر بررسی می‌شوند.

اپل گویا به عملکرد خود در زمینه دوربین اطمینان کامل دارد و این اطمینان را با بیان آمار و ارقام باورنکردنی بیان می‌کند. به عنوان مثال، اپل مدعی شده که دوربین اصلی تا 2.2 برابر و دوربین اولتراواید تا 92 درصد می‌تواند نور بیشتری جذب کنند و بر همین اساس عکس‌های بهتری در تاریکی ثبت می‌شوند.

اما بیایید نگاه دقیق‌تری به مشخصه‌های این دوربین داشته باشیم. همان‌طور که گفتیم، نسخه‌های پرو و پرو مکس سری 13 آیفون کاملاً مشابه بوده و تنها وزن و ابعاد متفاوتی دارند.

دوربین اصلی که یک لنز 7 تکه‌ای واید است، از حسگر 12 مگاپیکسلی به نام IMX703 ساخته شرکت سونی با پیکسل‌های 1.9 میکرومتری بهره می‌برد که در مقایسه با نمونه‌ی استفاده شده در آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس اندازه بزرگ‌تری دارد. در واقع لنز واید این دستگاه نسبت به نمونه‌های پرو و پرو مکس خانواده آیفون 12 به ترتیب 84 و 25 درصد ابعاد بزرگ‌تری دارد. این حسگر نور را از پس لنز 7 تکه‌ای با دیافراگم گشوده‌تر f/1.5 و فاصله‌ی کانونی 26 میلی‌متری دریافت می‌کند.

در این مجموعه سیستم لرزش‌گیر تصویر در دوربین اصلی، این بار به‌جای لنز، بر روی حسگر (Sensor-shift) قرار گرفته است. این لنز از تمامی پیکسل‌های حسگر برای سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌گیرد. بنا بر گفته کمپانی اپل، آیفون 13 پرو در مجموع با ترکیب حسگر بزرگ‌تر و دیافراگم گشوده‌تر، می‌تواند تا 2.2 برابر نور بیشتری در مقایسه با نمونه‌های پیشین جذب می‌کند.

لنز اولتراواید از یک حسگر 12 مگاپیکسلی به نام IMX772 ساخته شرکت سونی با پیکسل‌های 1 میکرومتری تشکیل شده است؛ بنابراین ابعاد حسگر در مقایسه با نمونه نسل قبل تغییری تجربه نمی‌کند؛ اما اینک اولتراواید 6 تکه‌ی دوربین به کار گرفته شده، دارای دیافراگم بسیار گشوده‌تر f/1.8 و فاصله‌ی کانونی معادل 13 میلی‌متر بوده و از فوکوس خودکار تشخیص فاز برای عکاسی ماکرو از فاصله‌ی بسیار نزدیک 2 سانتی‌متری کمک می‌گیرد. آن چه این لنز را در مقایسه با نسل پیش متمایز و خاص می‌کند، پشتیبانی لنز تله‌فوتو از قابلیت Night Mode است. همچنین گشودگی دیافراگم دوربین اولتراواید این بار از f/2.4 به f/1.8 افزایش یافته است. به لطف این تغییرات، لنز اولتراواید آیفون 13 پرو تا 92 درصد جذب نور بیشتری داشته باشد و البته بتواند تصاویر 120 درجه با جزئیات بیشتری را در محیط‌های کم‌نور ثبت کند.

در بخش دوربین سلفی این اسمارت‌فون حرفه‌ای از یک سنسور 12 مگاپیکسلی تحت نام IMX514 تشکیل شده که محصولی از شرکت سونی است. از مشخصه‌های این حسگر می‌توان به پیکسل‌های 1 میکرومتری و ابعاد بسیار کوچکِ 1.36 اینچی آن اشاره کرد. سنسور دوربین سلفی در پس یک لنز واید 23 میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/2.2 به کار گرفته شده است. عدم پشتیبانی از قابلیت فوکوس خودکار یکی دیگر از نکات مهم دوربین ثانویه یا همان دوربین سلفی این دستگاه است.

الگوریتم‌های Smart HDR 4 و Deep Fusion در این مدل بهبود یافته‌اند و حداکثر توان خود را برای خلق تصاویری با رنگ‌های طبیعی و دقیق، نوردهی مناسب و ثبت جزئیات بیشتری از سوژه‌ها به کار می‌گیرند.

موتور پردازش عصبی 16 هسته‌ای در چیپست بی‌نظیر A15 بایونیک اپل که در این محصول به کار گرفته شده، قادر خواهد بود با تکیه بر الگوریتمی تحت عنوان Smart HDR 4، برای تمامی افرادی که در روشنایی روز در مقابل قاب منظره‌یاب دوربین قرار گرفته‌اند، به صورت یک به یک و فرد به فرد، تنظیمات خاص و ویژه‌ای را در زمینه رنگ پوست، نورپردازی و سطح کنتراست اعمال کند تا بیش‌ازپیش، تصاویری طبیعی و نزدیک به واقعیت خلق کند. تمامی دوربین‌ها به الگوریتم جذاب Smart HDR 4 دسترسی دارند.

الگوریتم Deep Fusion نیز این بار به گونه‌ای بهبود یافته که در محیط‌های با شرایط نوری ضعیف تا متوسط، برای تمامی دوربین‌های نسخه‌های پرو خانواده گوشی‌های هوشمند iPhone 13 فعال خواهد شد. این الگوریتم با تکیه بر موتور پردازش عصبی قدرتمندی که در چیپست A15 استفاده شده، در محیط‌هایی با شرایط نوری متوسط تا ضعیف، سطوح نوردهی متفاوت را برای هر پیکسل به صورت مجزا بررسی می‌کند. سپس از هر سطح نوردهی، بهترین بخش‌ها انتخاب و ترکیب می‌کند تا در نهایت تصویر نهایی با حداکثر جزئیات ممکن به تصویر کشیده شوند.

حالت Cinematic یا Cinematic mode از جمله ویژگی‌هایی در رابطه با دوربین بود که اپل در زمان معرفی محصولات، به طور خاص به آن پرداخت. جمله «هالیوود را به جیب خود بیاورید!» دقیقاً همان چیزی بود که اپل برای توصیف این قابلیت بیان کرد. کارکرد این قابلیت به صورتی است که ورود سوژه جدید به قاب دوربین را در زمان فیلم‌برداری پیش‌بینی کرده می‌کند تا در زمان مناسب نقطه فوکوس بر روی آن‌ها تغییر کند. البته این امکان نیز برای کاربر فراهم است تا به صورت دستی در زمان فیلم‌برداری، بخش‌های افکت بوکه یا نقطه فوکوس را دچار تغییرات دل‌خواه خود کند. به طور خلاصه، می‌توان گفت حالت Cinematic با تکیه بر تراشه فوق قدرتمند A15 بایونیک، دوربین را قادر می‌سازد در هر فریم ویدیو با نرخ 30 فریم بر ثانیه نقشه عمق را تعیین کرده و تغییر فوکوس سینمایی را بر آن اعمال کند.

باید توجه داشته باشید که این قابلیت از Dolby Vision HDR با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند که البته تنها با دوربین‌های تله‌فوتو، واید و سلفی در دسترس خواهد بود. ایراداتی از جمله محدودیت به فیلم‌برداری 1080p، باگ‌هایی که در جابه‌جایی هوشمند محل فوکوس با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و تفکیک غیرنرمال سوژه از پس‌زمینه به این ویژگی وارد است. از این رو می‌توان که علی‌رغم جذابیتی که در این حالت شاهد هستیم، اما هنوز با واژه ایده‌آل فاصله دارد و نمی‌توان هنوز به نگاهی غیر از سرگرمی به آن نگریست.

پشتیبانی تمامی دوربین‌های دستگاه، به ویژه لنز تله‌فوتو، از حالت Night یا Night Mode از دیگر نکات مهمی است که در دوربین این مجموعه شاهد هستیم. به لطف این ویژگی، با تاریک‌تر شدن محیط، دوربین در سطوح نوردهی مختلف تعداد فریم را بر اساس شدت نور موجود در محیط ثبت کرده و بهترین بخش‌ها را در هر یک از این فریم‌ها در کنار یکدیگر قرار داده و اصطلاحاً با یکدیگر ادغام می‌کند. بر اساس ادعای کمپانی اپل، این ویژگی در حال حاضر قادر است امکان نوردهی دو ثانیه‌ای در زمان عکاسی در دست را نیز برای کاربر فراهم کند. در زمان معرفی خانواده iPhone 13، از قابلیت جدیدی رونمایی شد که Photographic Styles نام دارد. این قابلیت برای تمامی دوربین‌های نسخه‌های پرو و پرومکس این خانواده در دسترس است. به صورت پیش‌فرض، قابلیت Photographics Styles حالت‌های مختلف Vibrant و Rich Contrast و Warm یا Cool را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که به صورت فوری و بلافاصله بر روی سوژه تصاویر اجرا می‌شوند. این قابلیت کمک می‌کند تا بتوانید با دوربین گوشی آیفونی که در دست دارید، عکس‌هایی شفاف با رنگ‌هایی اشباع ثبت کنید. اپل در زمان معرفی این قابلیت مصرانه بیان کرد که این ویژگی با سایر فیلترهای موجود در گوشی‌های دیگر کاملاً متفاوت است. در واقع این ویژگی کاربر را قادر می‌سازد که میزان شفافیت، روشنی رنگ‌ها (Tone) و یا گرمی رنگ‌ها (Warmth) را تغییر بدهد و کم و زیاد کند. به گفته اپل، علت خاص و متفاوت بودن این قابلیت در مقایسه با سایر گوشی‌ها، امکان حفظ رنگ طبیعی مواردی همچون رنگ پوست افراد و رنگ آسمان است که این کار را به صورت هوشمند انجام می‌دهد.

قابلیت فیلم‌برداری ProRes از دیگر موارد مهمی است که در نسخه‌های پرو نسل 13 آیفون دیده‌ایم. این ویژگی در نسخه‌های پرو 128 گیگابایتی برای فیلم‌برداری با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه و برای سایر نسخه‌ها در حالت فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه قابل استفاده خواهد بود. این ویژگی انحصاری اپل که یک فرمت فیلم‌برداری فشرده با کیفیت بالاست، هنوز در دست تدوین قرار دارد و به زودی در دسترس کاربر قرار خواهد گرفت.

پردازنده قدرتمند، حافظه و رم آیفون 13 پرو

تراشه A15 Bionic نخستین تراشه 5 نانومتری دنیاست که اپل در ساخت محصولات سری 13 آیفون به کار گرفته است. این چیپست در رقابت با سایر نراشه‌های موبایل، با اقتدار قدرت‌نمای می‌کند و با اختلاف زیادی آن‌ها را پشت سر می‌گذارد؛ بنابراین می‌توان اپل را در زمینه چیپست موبایل حکمران قطعی دنیای اسمارت‌فون‌ها نامید.

در واقع، پردازنده A15 Bionic که اپل برای خانواده آیفون 13 محصولات خود طراحی کرده، یک پردازنده 5 نانومتری بسیار قدرتمند است که در پردازش‌های مرتبط با پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی، به ترتیب 50 و 30 درصد سریع‌تر از رقبای خود عمل می‌کند. تولید این پردازنده که از دستورالعمل‌های ARMv8 شرکت ARM استفاده می‌کند، به شرکت TSMC با فناوری ساخت 5 نانومتری این شرکت محول شده است.

تراشه A15 در دو نسخه مجهز به GPU‌ چهار هسته‌ای و پنج هسته‌ای ساخته می‌شود که اپل از آن‌ها به ترتیب در مدل‌های آیفون 13 عادی و نسخه‌های پرو استفاده می‌کند. در این تراشه ۱۵ میلیارد ترانزیستور اجماع شده‌اند که این میزان، 27 درصد بیشتر از میران ترانزیستورهایی است که در ساخت چیپست نسل پیشین محصولات آیفون تحت عنوان A14 Bionic به کار گرفته شده‌اند.

پردازنده مرکزی که در چیپست A15 Bionic در نسخه‌های پرو آیفون 13 استفاده شده، دارای 6 هسته بوده و پردازنده گرافیکی آن نیز از 5 هسته قدرتمند برای پردازش‌های گرافیکی دستگاه استفاده می‌کند. CPU این تراشه از 6 هسته پردازشی، شامل 2 هسته‌ی پرقدرت تحت عنوان Avalanche با فرکانس 3.23 گیگاهرتز و 4 هسته‌ی کم‌مصرف به نام Blizzard با فرکانس 2 گیگاهرتز بهره می‌گیرد. علاوه بر این، موتور پردازش عصبی این اسمارت‌فون حرفه‌ای نیز دارای 16 هسته بوده که می‌تواند در هر ثانیه 15.8 تریلیون عملیات محاسباتی را اجرا کند.

وب‌سایت AnandTech از جمله منابع معتبری است که به تست و ارزیابی پردازنده این محصول آیفون پرداخته و داده‌های حاصل را به اشتراک گذاشته است. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط این وب‌سایت، فرکانس بیشینه‌ی هسته‌های پرقدرت Avalanche در شرایطی که تنها یک هسته درگیر باشد، به 3240 مگاهرتز می‌رسد. با استناد بر این رقم می‌توان به بهبود 8 درصدی آن در مقایسه با پردازنده نسل گذشته اپل پی برد؛ نکته‌ی جالب‌توجه دیگر، افزایش 10 درصدی فرکانس هسته‌های کم‌مصرف Blizzard و رسیدن آن به 2016 مگاهرتز است که به نوبه خود اهمیت زیادی دارد.

کش سیستمی که به چیپست A15 Bionic این سری محصولات آیفون اضافه شده، بهبود یافته و اینک حافظه 2 برابری دارد؛ بنابراین در این چیپست شاهد حافظه کش 32 مگابایتی هستیم که تأثیر زیادی در بهبود عملکرد دستگاه خواهد داشت. به لطف این تغییر، حافظه L2 که به صورت اشتراکی برای هسته‌های قدرتمند Avalanche در دسترس قرار دارد، از 8 به 12 مگابایت افزایش یافته است. البته این میزان حافظه اشتراکی برای هسته‌های کم‌مصرف Blizzard تغییری نداشته و در همان اندازه 4 مگابایتی، بدون تغییر باقی مانده است. افزایش حافظه L2 که به صورت اشتراکی برای هسته‌های قدرتمند Avalanche در دسترس قرار دارد، انتقال داده‌ها میان پردازنده مرکزی و حافظه را تا حد زیادی بهبود می‌دهد و این امر تأثیر بسزایی در بهبود عملکرد دستگاه خواهد داشت.

محصولات آیفون 13 به رم‌های سریع‌تر بهینه‌تر و ارتقا یافته LPDDR5 مجهز نیستند. متأسفانه در بخش رم، اپل رفتار خاص و عملکرد متفاوتی ارائه نداده و همچنان از نسل پیشین رم در محصولات پرچم‌دار خود استفاده می‌کند؛ این در حالی است که بسیاری از پرچم‌داران اندرویدی در حال حاضر آخرین نسخه رم را در سخت‌افزار خود به کار گرفته‌اند. در واقع مهندسان اپل برای پنجمین سال متوالی، از رم LPDDR4X-4266 در ساخت سخت‌افزار آیفون‌ها استفاده می‌کنند که در گذر زمان به یک نقطه ضعف برای پرچم‌داران برند خوش‌نام و پیشتازی همچون اپل تبدیل شده است. نسخه‌های پرو آیفون سیزده، یعنی آیفون 13 پرو و آیفون 13 پرو مکس هر دو به رم 6 گیگابایتی مجهز شده‌اند.

اما اپل در زمینه حافظه داخلی تغییراتی را به خانواده نسل جدید اسمارت‌فون‌های خود اضافه کرده که خالی از لطف نیست. در واقع می‌توان گفت که یکی دیگر از جذابیت‌های آیفون 13 پرو و پرو مکس، ارتقای حداکثر حافظه داخلی از 512 گیگابایت تا یک ترابایت است که آن را در مرکز توجه عموم قرار می‌دهد. نسخه‌های مختلف اپل با حافظه‌های داخلی 128 گیگابایتی، 256 گیگابایتی و 512 گیگابایتی تولید می‌شوند و محصولات پرو آیفون 13 علاوه بر این نسخه‌ها، نسخه دارای حافظه داخلی یک ترابایتی را نیز به جمع محصولات خود افزوده تا نگاه‌های بیشتری را به سمت خود جذب کند.

مودم Snapdragon X60 کوالکام قابلیتی است که در هر دو خانواده محصولات آیفون 12 و آیفون 13 به کار گرفته شده است. این مودم از اتصالات 5G، شبکه‌های بی‌سیم Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.0 پشتیبانی می‌کند.

ظرفیت بالای باتری؛ امتیاز ویژه گوشی جمع‌وجور اپل

اگر چه آیفون 13 پرو همچنان ابعاد جمع‌وجور خود را حفظ کرده، در مقایسه با همتای نسل پیشین آیفون باتری بزرگ‌تری دارد که به گفته اپل می‌تواند تا 1.5 ساعت بیشتر از قبل شارژ موردنیاز دستگاه را تأمین کند. این یک دستاورد مهم برای اپل محسوب می‌شود که اکنون می‌تواند در عین حفظ ابعاد دستگاه، باتری بزرگ‌تر و با ظرفیت بیشتری را در سخت‌افزار جای بدهد.

آیفون 13 پرو و آیفون 13 پرو مکس به ترتیب هر کدام دارای باتری‌های لیتیوم‌یونی به حجم 3095 و 4373 میلی‌آمپرساعتی هستند. این دو باتری در مقایسه با نمونه‌های موجود در محصولات نسل قبل، به ترتیب 9.9 درصد و 18.6 درصد شارژدهی بهتری ارائه می‌دهند. اپل در این زمینه ادعا می‌کند که این باتری‌ها قادر خواهند بود به ترتیب 1.5 و 2.5 ساعت بیشتر از گذشته شارژ مورد نیاز دستگاه را تأمین کنند.

هر دو مدل آیفون 13 پرو از فناوری شارژ بی‌سیم مگ‌سیف (MagSafe) با سرعت شارژ 15 وات، شارژ بی‌سیم استاندارد Qi با سرعت شارژ 7.5 وات و شارژ سریع سیمی با استاندارد USB Power Delivery 2.0 تا 20 وات پشتیبانی می‌کنند؛ متأسفانه همانند آن چه در نسل و نسل‌های پیشین شاهد بودیم، امسال هم درون جعبه‌ی آیفون‌ها از آداپتور خبری نیست و خریداران آیفون باید به صورت جداگانه و هزینه بیشتر اقدام به تهیه آداپتور شارژر کنند.

اپل مدعی شده است که باتری‌های آیفون 13 پرو و 13 پرو مکس با شارژرهای سیمی 20 واتی قادر خواهند بود در طی مدت 30 دقیقه از شارژ صفر درصدی به مقدار 50 درصد شارژ شوند؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که این دو گوشی هوشمند به توان بیشینه‌ی 27 وات نیز دست می‌یابند؛ بنابراین می‌توانید نسبت به خرید آداپتورهای با توان 30 وات یا بیشتر نیز اقدام کرده و از سرعت شارژ بسیار بالاتری بهره ببرید.

سیستم‌عامل و رابط کاربری جذاب آی‌اواس

تمامی مدل‌های آیفون 13 از سیستم‌عامل iOS 15 بهره‌مند شده‌اند. ویژگی‌های جذابی همچون قابلیت Live Text برای استخراج متن از تصاویر، پشتیبانی از افزونه در سافاری و بازطراحی این مرورگر، استفاده‌ی آفلاین از سیری و نمایش سه‌بعدی نقشه، موارد مهمی هستند که به این سیستم‌عامل اضافه شده‌اند.

اما در نگاه دقیق‌تر، این سیستم‌عامل که چند ویژگی جذاب را برای دوستداران دنیای آی‌اواس به ارمغان آورده، در مجموع تغییرات ظاهری چندانی را در مقایسه با نسخه پیشین آی‌اواس، یعنی iOS 14 تجربه نمی‌کند.

قیمت خرید آیفون 13 پرو

نسخه‌های مختلف آیفون 13 پرو در مدل‌های مختلفی با حافظه‌های داخلی 128 گیگابایتی، 256 گیگابایتی، 512 گیگابایتی و همچنین نسخه جذاب دارای حافظه داخلی یک ترابایتی ارائه می‌شوند. هر یک از این مدل‌ها با قیمت‌های متفاوتی از جانب اپل قیمت‌گذاری شده و به فروش می‌رسند.

به عنوان مثال، آیفون 13 پرو مکس با حافظه داخلی 128 گیگابایت با قیمت 999 دلار، نمونه با حافظه داخلی 256 گیگابایت به بهای 1099 دلار، مدل دارای حافظه داخلی 512 گیگابایت به قیمت 1299 دلار و آیفون 13 پرو مکس با حافظه داخلی 1 ترابایت با قیمت 1499 دلار ارزش‌گذاری شده‌اند.

جمع‌بندی و بررسی ارزش خرید

اگر به گوشی‌های جمع‌وجور علاقه دارید و البته اگر علاقه‌مند به دنیای اسمارت‌فون‌های لوکس، باکیفیت و حرفه‌ای هستید، آیفون 13 پرو می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل برای شما باشد. بر خلاف نسخه پرو در خانواده آیفون 12 که اختلاف زیادی با نمونه پرو مکس این خانواده داشت؛ در خانواده آیفون 13 نمونه‌های پرو و پرو مکس دقیقاً یکسان بوده و امکانات یکسانی را ارائه می‌دهند و تنها در ابعاد و وزن آن‌ها تفاوت وجود دارد. نسخه پرو iPhone 13 همان نمونه پرو مکس است که ابعاد کوچک‌تری دارد و اصطلاحاً خوش‌دست‌تر است؛ بنابراین طبق ارزیابی‌های انجام شده در زمینه امکانات و عملکرد دستگاه، می‌توان امتیاز بالایی برای این محصول در نظر گرفت و ارزش خرید آن را بالا دانست.

اما نکته مهم دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که به ویژه برای ما ایرانیان، به دلیل نرخ روز دلار، حائز اهمیت است. محصولات آیفون در حال حاضر در ایران با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسند که این امر، کار را برای اپل دوستان و دوستداران دنیای آی‌اواس سخت می‌کند. اگر توانایی مالی خرید این محصول را داشته باشید، با اطمینان خاطر می‌توانید از گوشی در دست خود بهترین عملکرد و امکانات را شاهد باشید و از آن لذت ببرید.

توضیحات تکمیلی

رنگ محصول

آبی کم‌رنگ, خاکستری, طلایی, نقره‌ای

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آیفون 13 پرو ظرفیت 1 ترابایت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.